Perunés

Fitxa tècnica:

100% Garnatxa negra D.O.Pla de Bages

AcV = 0.46g/l

AcTS = 4.6 g/l

Grau = 14.60%vol

Sucres reductors =1.8g/l

Ph = 3.60

So2T = 35 mg/l

 

El Perunés (2014) és un vi elaborat exclusivament amb garnatxa negra provinent de la vinya de la Font de Montseny, de la finca de Can Mas de Castellgalí. El nom de Perunés correspon a una antiga masoveria que hi havia a la finca.

 

Elaboració:

Un cop arribat al seu punt òptim de maduració el raïm es va collir el 23 de setembre del 2014 i es va dur al celler en caixes. Es va fer una maceració en fred a 6º de temperatura durant 12 hores abans de fer el derrapat. Després es va passar per la taula de tria i s’ha posat a fermentar en dipòsits. Durant la fermentació ha anat macerant el suc amb les pells durant uns deu dies fins que s’ha premsat. Un cop acabada la fermentació i després de diferents trasbalsos s’ha passat a barriques de roure francès, on ha estat des de maig del 2015 fins a juny del 2016.

Finalment es va embotellar durant el juliol del 2016, per començar-lo a vendre a partir de mitjans de 2017.

 

Degustació:

És un vi de color violeta amb aromes intensos a fruita fresca -dominen la figa, la pruna i el codony- així com també a espècie. Amb una barrica molt ben integrada que es fa notar poc, només lleugers tocs de vainilla i torrats. A la boca es sedós amb cos, amb tanins lleugerament concentrats que el fan molt agradable al paladar. És fresc i amb una persistència llarga.

Vi sense tractament de fred per tal de preservar tot el seu "bouquet", convé decantar-lo.

Segueix-nos també a les xarxes socials!

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio

Vinyes de Castellgalí SCP