Pedruscall

 

 

Elaboració: 
El Pedruscall és un vi elaborat exclusivament amb la varietat cabernet franc.
El raïm es cull quan arriba al seu punt òptim de maduració. L’any 2010 va ser el 29 de setembre. La verema es fa a mà i es transporta el raïm amb caixes fins el celler d’elaboració.
Al celler té lloc la maceració en càmera frigorífica a 3-4 graus durant dos dies, fins que es pot començar el procés de transformació. Primer es fa el derrapat i després el raïm passa a la taula de tria fins que ja es pot posar als dipòsits de fermentació i maceració.
La maceració durarà uns quinze dies fins que el raïm es premsa per separar les pells i pinyols del suc. Després d’uns mesos de repòs el vi passa a les barriques de roure francès, on va estar des del març de 2011 fins el maig del 2012. Un cop embotellat va passar uns mesos en ampolla fins a començaments del 2013 que es va posar a la venda. 

 

Degustació: 
És un vi de color violeta amb tons blavosos, d’aromes intensos que en un primer cop de nas ens recorda la barrica amb lleugers fumats i balsàmics. A mesura que anem airejant la copa van sortint les fruites vermelles de baies petites. En boca es ampli i voluminós, amb tanins suaus procedents de la barrica molt integrats amb els del raïm, deixant un paladar agradable i amb una bona persistència.

Segueix-nos també a les xarxes socials!

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio

Vinyes de Castellgalí SCP