Pedruscall

Fitxa tècnica

100% Cabernet Franc del Pla de Bages, 1 any en barrica francesa

AcV = 0.78 g/lit

AcTS = 3.20 g/lit

Grau = 14.95

Sucres redactors = 0.3 g/lit

Ph = 3.68

SO2T = 45 mg/lit

 

El Pedruscall (2013) és un vi de producció molt limitada per les reduïdes dimensions de l’explotació. Un vi per gaudir de la seva exclusivitat, amb una elaboració pensada només per disfrutar dels plaers de la degustació, buscant el nexe entre el vi i el terrer, i experimentant amb tot allò que el fa més atractiu, des de la vinya, fins l’elaboració o la criança.

Elaborat a partir de la varietat Cabernet Franc 100%, aquesta s’ha fet servir des de sempre a la zona de Burdeus per afinar el Cabernet Sauvignón, tot i que sembla que inicialment provenia dels Pirineus. Al Bages fa anys que està implantada amb molt bons resultats.

El nom de Pedruscall ve de les pedres petites que es fan servir per ajustar els rocs grans en una paret o una barraca de pedra seca, típica de la zona.

 

Elaboració:

Collit a mà el 3 d’octubre del 2013, macerat en fred a 4º durant 24 hores, abans de la fermentació, derrapat i passat per la taula de selecció abans d’encubar-lo. Maceració durant 18 dies i premsat. Posat en barriques noves de roure francès el abril del 2014 i embotellat el juliol del 2015. Surt al mercat a principis del 2018.

Degut a que el seu procés d’elaboració s’ha fet mantenint al màxim les seves característiques naturals, és possible que convingui decantar l’ampolla.

 

Degustació:

De color violeta, amb molta capa. En els seus aromes hi destaquen els balsàmics amb notes una mica fumades i de sutge degudes al seu pas per barrica. A l’airejar la copa es desperten les fruites, destaquen d’una manera molt expressiva la confitura de mora i pruna vermella i, finalment, aromes a codonyat i herbes de bosc que arrodoneixen les diferents olors.

A la boca té una frescor molt atractiva. Hi sobresurt la fruita embolcallada per uns tanins dolços que ens recorden la rebosteria. La seva persistència final dóna harmonia a tot el conjunt.

Segueix-nos també a les xarxes socials!

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio

Vinyes de Castellgalí SCP