5 Somades

Fitxa tècnica

100% Picapoll blanc D.O. Pla de Bages

Ac.V. = 0.55g/l

Ac.T.S. = 4.00 g/l

Grau = 12.6%vol

Sucres reductors =1.3g/l

Ph = 3.20

 

 

 

El 5 Somades (2016) és un vi elaborat exclusivament amb la varietat picapoll blanc.

El nom d’aquest vi  prové de la paraula “somada” que era la carga que podia transportar al damunt un burro o un ase. D’aquí també ve la paraula carga que segons les comarques són entre 100 i 126 kg.  5 SOMADES doncs son els kg de raïm que hem fet servir per fer aquest vi.

 

Elaboració:

El raïm un cop arribat al seu punt òptim de maduració s’ha collit a mà el 26 de setembre del 2016. La verema l’hem  posat en caixes per portar-lo al celler. S’ha fet una maceració en fred a 6º de temperatura durant 12 hores, abans de fer el derrapat . Després s’ha passat per la taula de tria i s’ha premsat. El primer raig de la premsa s’ha desfangat i un cop net ha passat a la barrica per començar la seva fermentació. Un vegada fermentat hem començat el batonatge durant uns mesos (procés de remoure les lies amb el vi clar).

Finalment s’ha embotellat durant la primavera del 2017, per començar-lo a vendre després de tenir-lo mes de sis mesos dins l’ampolla.

 

Degustació:

És un vi de color groc amb tonalitats verdoses. D’aromes  intensos a  fruita madura i fruits secs barrejats amb aromes de roure, vainilles i lleugers fumats així com també a espècies. En boca és sedós, ple i lleugerament concentrat fent-se així molt agradable al paladar. Es tracta d’un vi fresc amb una acidesa marcada però agradable i amb una persistència llarga.

Vi sense tractament de fred per tal de preservar tot el seu “bouquet” original, pot ser que convingui  decantar-lo. 

Segueix-nos també a les xarxes socials!

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio

Vinyes de Castellgalí SCP